Onze traditionele Sarongs, zorgen voor een smachtend verlangen om terug te gaan naar het prachtige Bali. Echte kleurrijke, handgemaakte Sarongs vervaardigd met passie in het prachtige Bali.

De Sarong is een traditioneel kledingstuk in Indonesië en wordt over de hele wereld gedragen. Vandaag de dag wordt de Sarong gewaardeerd als een fashion musthave. 

Een Sarong kun je gebruiken aan het strand, op de camping, op vakantie, een dagje wellness, tijdens een massage, als sjaal, omslagdoek, als kledingstuk, kortom jouw musthave mag niet ontbreken in jouw kledingkast.

De Sarongs zijn allemaal handbewerkt en van 100% rayon, waar verschillende technieken zoals tie dye, stamps, printed zijn toegepast. Daarnaast is er ook verschil in de dichtheid van de stof.

De dichtheid van de stof: geeft de dikte van de stof aan en niet de kwaliteit van de stof d.w.z. hoe meer draden er geweven zijn hoe dichter de stof is, het gewicht van de stof verandert hierdoor ook

onze Sarongs onderscheiden we met 

1. BEST, gewone dichtheid

2. HIGH, hoge dichtheid

Wat is Rayon?

Kunstzijde is de verouderde benaming voor rayon, tegenwoordig meestal aangeduid met de modernere naam viscose. Het is een kunstmatig vervaardigde vezel op basis van cellulose, een natuurlijke grondstof die bijvoorbeeld wordt gewonnen uit houtpulp van bamboe of eucalyptushout  

en is een stof die lekker zacht aan voelt, goed vocht op neemt en een luxe uitstraling heeft. 

De technieken die zijn toegepast op onze Sarongs

Wat is Tie Dye?

Tie dye is een toepassing van een verftechniek op de Sarongs, d.v.m. knopen en onderdompeling in verschillende kleuren verf.

Wat is Stamps?

Stamps is een toepassing volgens de oude batik stempel techniek op de Sarong en wordt nog met de hand bedrukt en gekleurd.
Door gebruik van deze techniek kunnen er kleine restjes wax op de stof aanwezig zijn, na de eerste wasbeurt zullen deze echter verdwenen zijn.

Wat is Printed?

Een geprinte Sarong is door middel van een groot zeefdruk paneel gekleurd.

Wellness

Even ontstressen van de dagelijkse drukte om je heen of gewoon omdat je heerlijk wilt ontspannen zodat jij weer opgeladen bent, daar hoef je de deur niet voor uit. 

-Trek je terug in jouw badkamer met een Sarong en geniet van natuurlijke producten zoals kokosnootolie zeep waarmee jij je heerlijk inzeept en kunt genieten van een oriëntaalse bloemengeur 

-Leg een geurblokje in je woonkamer of steek wierook aan in de geur die jouw doet ontspannen

Ik heb leuke relax/wellness pakketten voor je samengesteld om iemand cadeau te geven of jezelf te verwennen

 

acties - tips - blogs - nieuws

BEN JIJ BENIEUWD

Aanmelden
© 2015 - 2023 Sarongs & zo | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel